Slalom printre amintiri într-un interviu cu schiorul Ioan Gabriel Nan

Never give up. Dacă îl întrebi, Ioan Gabriel Nan,  multiplul campion național și internațional la schi îți va spune că pentru a avea succes în orice ai întreprinde nu trebuie să renunți niciodată.

Schiază încă de la trei ani, iar la patru deja este legitimat la primul club sportiv, Teleferic, și face primele antrenamente specifice pentru sportul de performanță.

Pentru că are înclinații spre sport, părinții îl îndrumă și către înot, fotbal și șah. Și chiar merge la câteva competiții, însă tot schiul rămâne în fruntea preferințelor sale.

„Sportivul brașovean nu are rival în România la schi alpin slalom și slalom uriaș, având în palmareș peste 20 de titluri de campion național”, scriau la un moment dat redactorii de la Adevărul.

Schiul, îmi spune el, i-a adus titlul de multiplu campion național, cu peste o sută de participări în concursuri FIS. Iar în 2010, el s-a clasat pe locul 49 la Olimpiada de iarnă, desfășurată la Vancouver, Canada. 

Una dintre cele mai mari bucurii pe care o ai atunci când faci sport de perfomanță, mărturisește schiorul, este prilejul de a cunoaște oameni frumoși din întreaga lume, cu care legi prietenii pe viață.

Gabriel a reușit să facă din pasiune business în 2012, alături de sora sa. Mai precis, cei doi au pus bazele unui club de schi pentru copii în cadrul hotelului Teleferic, din Poiana Brașov: NAN SCHI CLUB. O afacere de suflet, după cum o descriu ei.

El a ieșit din lumina reflectoarelor în urmă cu două sezoane, după ce a câștigat campionatul național. De atunci, antrenează copii pentru perfomanță.

Dacă pe pârtie, Gabriel se simte fericit, la capătul ei, se lasă cuprins de-un soi de libertate și împlinire sufletească.

Astăzi, el este unul dintre ambasadorii sportivi ai campionatului internațional de schi FIS Children Trophy care va avea loc în Poiana Brașov pe 23 și 24 februarie.

„Pentru mine, Children Trophy reprezintă un pas înainte în schiul alpin și totodată o rampă de lansare pentru tinerii sportivi către schiul de înaltă performanță”, conchide el.

__

Ioan Gabriel Nan (37 de ani)

Disciplină: Schi alpin

Titluri şi distincţii: Titlul de „Maestru al sportului” – 2004

Performanţe: Locul 49 la Olimpiada de iarnă de la Vancouver din 2010

– Peste 10 ani în lotul olimpic şi naţional de schi

– Multiplu campion naţional 20 de ani la rând

– Peste 100 de participări în concursuri FIS, dintre care 4 Campionate Mondiale

Facebook Comments

Lucrez în presă. Am colaborat cu Bursa, Business Cover și Forbes, iar în prezent scriu pentru Capital. Totodată, semnez și în revista semnebune.ro și pe leadersreunited.com. Am studiat filosofia, sunt pasionată de știință, beletristică, distribuții Linux și programare. Pentru detalii, vă stau la dispoziție pe bianca@aicisescrie.ro.