Maria Haraga, antreprenor: Să nu încerci să fii altcineva, doar pentru că sună și arată bine

Ești suma oamenilor cu care te înconjori, spune Maria Haraga, co-fondatoarea agenției de marketing și comunicare, Stormers.

Ea crede că succesul profesional vine atunci când îți transformi profesia în pasiune. Si mai ales, atunci când pui suflet în ceea ce faci și reușești să îți menții autenticitatea.

În afaceri, afinitatea și valorile comune sunt esențiale. De asemenea, sunt și criterii de bază în alegerea asociaților, mentorilor și chiar a clienților și a colegilor, după cum ne marturisește antreprenoarea.

„Să alegi acel lucru la care ești foarte bun și să excelezi. Să îți știi limitele profesionale și să nu încerci să fii altcineva, doar pentru că sună bine și arată bine”, sunt lucruri pe care Maria le-a învațat prin prisma experienței profesionale.

Liderul, spune ea, nu are gen. Acesta, pe lângă dorința sa de schimbare și puterea de muncă de care dă dovadă, acceptă că succesul său este un mix garantat între parteneriatele și investițiile pe care le face.

“Întotdeauna cere investiție pentru ceea ce faci. Mai ales dacă îți este prieten. Serviciile gratuite nu au nici o valoare pentru mine”, își amintește Maria Haraga sfatul primit de la primul său client.

Când se gândește la lucrurile care îi fac viața mai frumoasă, antreprenoarea îmi povestește despre gogoșile bunicii, timpul pe care și-l dedică propriei persoane si despre Oreo, pisica ei.

Facebook Comments

Daniela Pripiș este Business & Life Coach și practică cu succes tehnicile NLP. În ultimii șapte ani a condus diferite echipe de achiziții, iar în timpul liber cochetează cu ideea de public speaking. Toamna lui 2017 i-a adus Locul I la concursul de discursuri umoristice în limba engleză, organizat de Toastmasters Aria H5. Pasiunea pentru scris și-a dobândit-o încă din copilărie, iar acum s-a alăturat proiectului aicisescrie.ro pentru o nouă provocare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *