La TEDx Floreasca: Lecțiile Ralucăi Selejan și ale Oanei Doboși-Potcoavă

(n.r. 8 iunie2018.  Sunt pe terasa mall-ului Promenada. Aici, are loc o nouă edițe TEDx Floreasca. Îi ascult cu interes pe speakeri și, cu camera la purtător, îi „pândesc” cu  un scop precis: astăzi aflu cinci lecții pe care le-au învățat prin prisma carierei alese.)

În viață, atât în cea profesională cât și în cea personală întotdeauna este bine să ai răbdare. Aceasta este poate una dintre cele mai valoroase lecții pe care Raluca Selejan și Oana Doboși-Potcoavă, antreprenoarele care au pariat pe o librărie independentă, La două Bufnite, în Timișoara, au învățat-o prin prisma businessului.

„La început, în patru luni de când ne-am înființat firma, aveam foarte multe planuri pentru librărie. Dar, în timp, am învățat că nu se pot face lucrurile atât de repede cum ne-am fi dorit noi, ci că trebuie să le faci cu calm, calculat și să le abordezi pe rând”, îmi povestește Raluca, după ce, în urmă cu cinci minute, și-a încheiat discursul în cadrul TEDx Floreasca.

Sunt prietene de 20 de ani, și, la unison, mărturisesc că deși au același scop și aceleași pasiuni, au opinii diferite. Prin urmare, a fost foarte important să reușească să învețe să lucreze una cu cealalta astfel încât librăria să reziste.

„Rolul unul librar, dincolo de cel comercial, este cel cultural, iar un alt lucru pe care l-am învățat a fost acela de a găsi un echilibru pnetru a reuși să promovăm cărțile care ne plac, care credem că merită să fie promovaste și prezentate publicului”, continuă Raluca Selejan.

Lucrul? Trebuie făcut treptat, crede Oana Doboși-Potcoavă. „Sigur că avem multe idei și am învățat că nu le putem pune în aplicare pe toate în același timp. Dar, avem timp să ne îndeplinim toate visele”, spune ea.

Atunci când ai o afacere este imposibil să faci de unul singur toate lucrurile. „Iar un alt lucru pe care l-am învățat, pentru că suntem amândouă control freak, ne place să controlăm tot, este că dacă vrei să dezvolți un business trebuie să știi să și delegi. Iar acum avem norocul că ne-am format o echipă în jurul nostru care poate și face cu aceeași pasiune meseria pe care o facem și noi”, conchide Oana.

Facebook Comments

Lucrez în presă. Am colaborat cu Bursa, Business Cover și Forbes, iar în prezent scriu pentru Capital. Totodată, semnez și în revista semnebune.ro și pe leadersreunited.com. Am studiat filosofia, sunt pasionată de știință, beletristică, distribuții Linux și programare. Pentru detalii, vă stau la dispoziție pe bianca@aicisescrie.ro.