Globalworth investește 16 milioane euro în două clădiri de birouri din nordul Bucureștiului

Globalworth Real Estate Investments Ltd., liderul industriei de clădiri de birouri din România, anunță finalizarea achiziției a două terenuri în zona de nord a Bucurestiului și pregătirea pentru începerea lucrărilor de construcție pentru două noi clădiri de birouri. În urma finalizării acestora, Globalworth va deveni proprietarul celui mai mare business hub din nordului Capitalei.

Ambele terenuri se află în zona Gara Herăstrău/Barbu Văcărescu din noul Central Business District: prima este situată între clădirile Globalworth Plaza și Green Court B, iar cea de-a doua este adiacentă complexului de birouri Green Court, deținut de asemenea de companie. În total, acestea vor permite dezvoltarea a aproximativ 40.000 mp de spații comerciale, preponderent birouri. Valoarea totală a ambelor terenuri este de aproximativ 16 milioane de euro.

Primul teren va găzdui clădirea de birouri Globalworth Square. După finalizare, prevăzută pentru al doilea semestru al anului 2019, aceasta va oferi chiriașilor săi spații de lucru care îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate și eficiență energetică. Prin facilități precum spații de co-working, un lounge în recepție, ecrane care afișează date în timp real, sistemul Natural Light și o aplicație care le permite chiriașilor să se bucure de facilități folosind doar telefonul mobil, Globalworth Square își propune să vină în sprijinul companiilor pentru a recruta și a păstra cele mai bune talente.

Cea de-a doua clădire va fi situată în cadrul complexului Green Court si va respecta standardele celor trei clădiri deja existente, atât din punct de vedere arhitectural, cât și din punct de vedere al calității și eficienței energetice. Aceasta va fi finalizată în cursul anului 2020.

Clădirile de birouri pe care le dezvoltăm în nordul Bucureștiului vin în continuarea misiunii noastre de a investi în proiecte de înaltă calitate, eficiente din punct de vedere energetic, care promovează inovația, au un impact pozitiv asupra colaborării și integrează cele mai recente tehnologii și instrumente. Cu un lobby neconvențional, un acoperiș verde și spații de lucru flexibile, dispunând de ultimele tehnologii, Globalworth Square va deveni un punct de referință pentru mediul de business din Capitală, oferind garanția unui spațiu de lucru creativ, care încurajează performanța, a adăugat Ema Iftimie, Head of Leasing la Globalworth.

Cele două clădiri se vor bucura de o vizibilitate excelentă, fiind situate într-una dintre cele mai căutate destinații de afaceri și de petrecere a timpului liber din oraș. Pe lângă unul dintre cele mai mari centre comerciale, zona găzduiește un număr mare de restaurante, cafenele, cluburi de fitness, școli, grădinițe și supermarketuri. În plus, acestea vor beneficia de un acces foarte bun la rețeaua de transport public, stațiile de tramvai și autobuz aflându-se în fața clădirilor, iar stația de metrou Aurel Vlaicu la doar 200 de metri distanță.

Globalworth este o companie de investiții imobiliare listată pe piața bursieră AIM care activează în Europa Centrală și de Est, axată cu precădere pe piața din România, unde este liderul pieței de clădiri de birouri, și Polonia, unde compania s-a extins recent. Globalworth achiziționează, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, prin intermediul cărora beneficiază de venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Portofoliul companiei în cele 2 țări, evaluat la peste 1.5 miliarde de euro la 31 decembrie 2017, dintre care 90% este în active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, este gestionat de aproximativ 130 de profesioniști.

În 2017, compania a anunțat extinderea pe piața din Polonia, îar în prezent deține aproximativ 72% din capitalul social emis de Griffin Premium RE .. NV (“GPRE”). GPRE este un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia, al cărui portofoliu este compus din include nouă clădiri de birouri și trei proprietăți cu destinație multiplă (birouri și retail), situate în Varșovia și alte orașe cheie, precum, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk și Katowice.

Facebook Comments

Lucrez în presă. Am colaborat cu Bursa, Business Cover și Forbes, iar în prezent scriu pentru Capital. Totodată, semnez și în revista semnebune.ro și pe leadersreunited.com. Am studiat filosofia, sunt pasionată de știință, beletristică, distribuții Linux și programare. Pentru detalii, vă stau la dispoziție pe bianca@aicisescrie.ro.