Globalworth anunță achiziția unei noi clădiri de birouri în Polonia: Warta Tower

Globalworth anunță achiziția clădirii Warta Tower de către Poland Real Estate (GPRE) în urma unei tranzacții cu o valoare de 55 milioane de euro.

Clădirea de birouri Warta Tower, situată în vestul Varșoviei și finalizată în anul 2000, este una dintre primele și cele mai importante clădiri de birouri de clasă A din Varșovia. Aceasta cuprinde 28.000 metri pătrați de spațiu închiriabil și se distinge printr-o viziune arhitecturală modernă, lobby-ul iconic fiind unul dintre elementele reprezentative ale acesteia. Construcția de 21 de etaje este ocupată de chiriași diverși, cel mai mare dintre aceștia fiind compania de asigurări și reasigurări Warta Insurance.

Această tranzacție vine în continuarea strategiei de extindere a companiei, prin care își propune că devină principalul proprietar de birouri din regiune.

“Suntem încântați să anunțăm extinderea portofoliului nostru din Polonia, prin achiziția unei clădiri de referință pe piața din Varșovia, atât datorită dimensiunilor sale, cât și birourilor de înaltă calitate pe care le oferă chiriașilor săi. Tranzacția încheiată astăzi reprezintă un nou pas important în demersul de a deveni cel mai important investitor pe piața de clădiri de birouri din Europa Centrală și de Est, după achiziția clădirilor de birouri din Wroclaw, Gdansk și Katowice, de la finalul anului trecut”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer al Globalworth.

Globalworth este o companie de investiții imobiliare listată pe piața bursieră AIM care activează în Europa Centrală și de Est. Compania a devenit principalul investitor pe piața de clădiri de birouri din România, iar în 2017 a pus bazele unei platforme semnificative de investiții în Polonia, printr-o participație de 72% în Griffin Premium R.E .. N.V. (GPRE), un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia.

Globalworth achiziționează, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, prin intermediul cărora beneficiază de venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproximativ 110 profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de 1.8 miliarde de euro, 90% dintre aceasta fiind reprezentată de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate către aproximativ 440 de companii naționale și multinaționale din 28 de țări și 37 de sectoare de activitate. 

Facebook Comments

Lucrez în presă. Am colaborat cu Bursa, Business Cover și Forbes, iar în prezent scriu pentru Capital. Totodată, semnez și în revista semnebune.ro și pe leadersreunited.com. Am studiat filosofia, sunt pasionată de știință, beletristică, distribuții Linux și programare. Pentru detalii, vă stau la dispoziție pe bianca@aicisescrie.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *