Există soluții pentru terenuri de joc mai bune

Ne-am făcut din nou de râs în toată lumea cu gazonul de pe noul stadion „Ion Oblemenco”. Suedezii s-au arătat uluiți că nu au putut face antrenamentul oficial pe arena pe care s-a disputat jocul și, cu toate că gazonul a fost protejat, a arătat jalnic în timpul meciului, potrivit caramavrov.ro.

„Gazonul se va rupe de la încălzire”, a spus selecționerul Contra înainte de meci. Și s-a rupt. A fost un fel de orezărie, specific românesc. Brazde scoase, teren moale, gazon desprins la orice alunecare a fotbaliștilor, arată sursa ciată.

Ce se întâmplă cu terenurile din România? De ce nu suntem în stare să facem o treabă ca lumea? Construim stadioane în ultimul timp, dar mai toate au această problemă a gazonului.

Pe Național Arena, iarba s-a schimbat de opt ori de la inaugurare, din 2011, de la acel meci cu Franța, în care s-a jucat printre gropi. Cluj Arena a avut și are probleme. La Craiova am văzut cu toții ce s-a întâmplat și ieri, dar și de la primul meci, amicalul cu Slavia Praga, și apoi pe parcursul campionatului în desfășurare.

Citeste continuarea intr-un material scris de jurnalistul sportiv Florin Caramavrov.

 

 

Facebook Comments