Camelia Păduraru, antreprenor: Este ok să nu fii perfect

Pornește pur și simplu și pregătește-te din mers. Altfel, nu vei fi niciodată pregătită. Acesta este unul dintre ele mai bune sfaturi pe care Camelia Păduraru le-a primit la începutul carierei sale. Ea este trainer acreditat al școlii americane de NLP Coaching, The Tad James Company și fondatoarea Crafting Minds, un business pornit în urmă cu cinci ani, cu o investiție inițială de 15.000 euro.

Ceea ce se întâmplă în business „este un feedback constant pentru ceea ce se întâmplă în mintea, gândurile și acțiunile sale”, după cum mărturisește antreprenoarea. Care adaugă că, pentru a avea succes în afaceri, trebuie să comunici „pe limba clientului” și să investești constant în educația ta. De asemenea, este nevoie să fii flexibil și să gândești în avans. Mai precis, să fii mereu cu câțiva pași înainte.

Dacă ar fi să-ți dea un sfat, ți-ar spune că cel mai important aspect, atunci când vrei să păstrezi echilibrul între munca și viața personală este acela de a avea control asupra programului tău.

Să nu stai la efectul a ce se întâmplă în exterior, ci să fii proactiv, să stabilești tu cât timp și câtă energie acorzi în fiecare direcție și să te ții de asta. Să știi când să pleci de la birou, să îți închizi telefonul, să spui nu, chiar dacă uneori este extrem de tentant să spui da. Și nu e ușor, eu am nevoie să fiu mereu atentă și pe fază, altfel știu că mă pot supraîncărca și pierde acest echilibru foarte repede” recunoaște ea.

Leadershipul, mai zice Camelia, ține de factori foarte personali, de la înclinații native, la comportamente împrumutate de la oameni care își pun amprenta în procesul evoluției noastre, la influențe ce țin de mediu, cultură sau educație și că diferențele de gen țin să se estompeze tot mai mult.

În opinia sa, unei femei de succes nu ar trebui să îi lipsească încrederea în sine, integritatea, relaționarea, abilitatea de a lua decizii rapide, capacitatea de a învăța din greșeli, dar și credința că „este ok să nu fii perfect”.

Una dintre cele mai importante realizări pe care le-a avut pe parcursul acestui an, spune Camelia, este certificarea ca Master Trainer la școala The Tad James Company. O distincție deținută de doar 20 de persoane din întreaga lume, după cum explică ea.

Facebook Comments

Daniela Pripiș este Business & Life Coach și practică cu succes tehnicile NLP. În ultimii șapte ani a condus diferite echipe de achiziții, iar în timpul liber cochetează cu ideea de public speaking. Toamna lui 2017 i-a adus Locul I la concursul de discursuri umoristice în limba engleză, organizat de Toastmasters Aria H5. Pasiunea pentru scris și-a dobândit-o încă din copilărie, iar acum s-a alăturat proiectului aicisescrie.ro pentru o nouă provocare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *