Ana Maria Marian, Intermedicas: Omenirea este o pasăre care poate zbura doar dacă are ambele aripi

Ana Maria Marian întâlnește adesea oameni care o inspiră, îi dau încredere și îi deschid ochii spre orizont, iar drumurile li se intersectează tocmai la momentul potrivit.

Deși visează la o carieră în psihologie și crede că va trăi toată viața în Ardealul în care s-a născut, ajunge să iubească viața în Capitală.

După facultate, renunță la o carieră în consiliere și terapie și rămâne într-o companie din lumea medicală, un business antreprenorial în care nu crede foarte tare în momentul respectiv dar căruia îi dă o șansă. Treisprezece ani mai târziu, se rupe de vechile tradiții corporatiste, pleacă din Regina Maria și devine partener Intermedicas.

O afacere deja pornită, unde ajustează un pic traseul, construit pe ideea inițială de a ajuta pacienții în cazuri medicale foarte grave care nu au soluții în România și adaugă conceptul de second opinion, ca paleta mai largă de servicii.

Nu crede în îngrămădirea oamenilor în bărbați care au succes doar pentru că sunt bărbați versus femei care nu reușesc pentru că societatea le pune piedici.

„Orice facem în viață, greutatea sau ușurința caracterului nostru este legată de virtuțile pe care le avem sau nu le avem. Iar dacă ne este un pic mai greu, nouă femeilor, asta înseamnă că facem mai multe încercări și avem mai multe șanse de a ne șlefui caracterul sau de a ne dezvolta și mai mult”, spune ea.

Chiar dacă nu trăim într-o lume ideală, iar egalitatea dintre sexe nu este o realitate încă, Ana Maria Marian speră că vom învăța că omenirea este o pasăre care poate zbura doar dacă are ambele aripi: femei și bărbarți.

Micile sale plăceri? Diminețile de weekend petrecute cu fetița sa, o lectură bună, activitățile educative pe care le face cu copiii altora și neapărat o cafea bună savurată în compania prietenilor.

Facebook Comments

Lucrez în presă. Am colaborat cu Bursa, Business Cover și Forbes, iar în prezent scriu pentru Capital. Totodată, semnez și în revista semnebune.ro și pe leadersreunited.com. Am studiat filosofia, sunt pasionată de știință, beletristică, distribuții Linux și programare. Pentru detalii, vă stau la dispoziție pe bianca@aicisescrie.ro.