Serios, cât de mult te iubești?

gTe-ai întrebat, probabil, de multe ori de ce viața ta e așa cum e. Și poate, în sinea ta, de tot atâtea ori ți-ai găsit răspuns. Au fost momente în care îți venea să faci înconjurul pământului, să te ascunzi în ochi de pământ. Adeseori, un zâmbet bun, un masaj la tălpi, muzică pe măsură și-o carte, au fost cele mai de preț lucruri pe care le-ai avut. Acum, poate-ți lipsesc. Mai degrabă-ți descoperi gura sărăcăcioasă cu care n-ai mai spus demult cuiva câteva cuvinte proaste, siropoase, care să fi făcut să miște totul în tine. Poate că, nu ți-ai mai masat demult tălpile fiindcă de fiecare dată aștepți ca altcineva să o facă, fiind un fel de bonus pentru nereușitele tale. Și e momentul să te întrebi cât de mult iubești. Cât de mult te iubești. Pentru că, nu poți să oferi dragoste și nici să primești, dacă nu ești în stare să te îndrăgești.

De cele mai multe ori uităm să ne apreciem, așteptând cu nerăbdare să fim apreciați de ceilalți. Și pentru ce? Fără plus valoare (pentru că nimeni nu ne-o vede sau ne-o subliniază cu litere îngroșate), singuri, de o tristețe inimaginabilă, câteodată așa ne place să ne vedem. Și e atât de ușor să ne plângem de milă. Urât e când ne confruntăm cu ceilalți. Fiindcă atunci când îți povestești ultimele neajunsuri, celălalt abia așteaptă să și le povestească pe ale sale. Zău, că nici de buni ascultători nu mai dai!

Cred că ar trebui să mimăm puțin mai mult recunoștința, ca apoi să vină de la sine. Fiindcă, după ce te simți recunoscător față de tine, autodistrugerea nu-și mai are locul. Și ar trebui cumva să ne tratăm așa cum am vrea să o facă ceilalți. Despre asta vorbește, în cadrul TED Talks, și Gala Darling: „vreau să arunci tot ceea ce crezi că știi depre stima de sine. Îți amintești de cărțile alea care spun: Sunt ok, tu ești ok? La naiba cu ele. Nu ești ok. Ești spectaculos”.  Deși eu nu voi zice nimic despre cât ești (sau nu) de fain/ă. În discursul său, blogger-ul, povestește despre cum și-a găsit motivația de a încuraja femeile să învețe să aibă mai multă stimă de sine. Motto-ul său a fost: „îndrăgostește-te de tine”.

Cazurile de anorexie și bulimie nervoasă raportate în SUA, Canada și Europa sunt în creștere în ultimele decade. Atât datorită incidenței în creștere, cât și acurateței diagnosticelor.  Circa 0.51-1% din femeile din aceste țări suferă de sindromul complet al anorexiei nervoase. De asemnea, între 2% și 4% dintre studente întrunesc criteriile pentru bulimia nervoasă, în timp ce 5% dintre ele suferă de un sindrom atipic sau parțial al acestor două afecțiuni. Numărul femeilor afectate este de șase ori mai mare decât al bărbaților. La nivel mondial, 4% dintre femei se consideră frumoase, în timp ce 7 din 10 nu cred că sunt suficient de bune. Un studiu realizat de Glamour arată că peste 93% dintre femei nu-și prețuiesc corpul. Serios, tu cât de mult te iubești? În continuare iată speech-ul:

Facebook Comments

Lucrez în presă. Am colaborat cu Bursa, Business Cover și Forbes, iar în prezent scriu pentru Capital. Totodată, semnez și în revista semnebune.ro și pe leadersreunited.com. Am studiat filosofia, sunt pasionată de știință, beletristică, distribuții Linux și programare. Pentru detalii, vă stau la dispoziție pe bianca@aicisescrie.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *