Îți notezi obiectivele? Uite de ce specialiștii spun că dă roade

essay-1294197_1280Atunci când luăm decizii, ne dorim să obținem tot ce-i mai bun. Și, dacă nu reușim, ne convingem că am pierdut: timp, efort și resurse. Asta a spus-o și Steve Martin, directorul Influence at Work din Marea Britanie, co-autorul bestsellerului internațional „Yes! 50 secrets from the science of persuasion”, care a fost vândut în peste 250.000 de exemplare și a fost tradus în 26 de limbi. Pe el, l-am urmărit pentru prima oară live în cadrul ediției de la București a evenimentului Growth Summit, organizat în premieră de Forbes România și Fast Track, anul trecut. Și, într-adevăr: m-a convins să-mi cumpăr volumul sus menționat. M-am oprit asupra capitolului privind eficiența notării obiectivelor. În acest articol vei găsi tipsuri despre cum să fii mai eficient.

Aici, el dă exemplul companiei Amway, care este una dintre cele mai profitabile companii de vânzări directe din SUA. Este cunoscută și pentru că își îndeamnă angajații, pentru a crea performanță la locul de muncă astfel:
„Înainte de a ne apuca de treabă, trebuie să vă stabiliți un obiectiv și să-l notați pe o hârtie. Indiferent care este, cel mai important lucru este acela că l-ați stabilit. Prin urmare, aveți o țintă. Există ceva magic în notarea lucrurilor. Așa că stabiliți-vă obectivul și notați-l. După ce l-ați îndeplinit, fixați-vă un alt obiectiv și notați-l. Veți avea succes”.

Și atunci se pune problema: de ce notarea este atât de eficientă chiar și atunci când respectivul obiectiv nu poate fi văzut și de alții? Autorii volumului „50 de secrete ale artei persuasiunii” susțin că angajamentele făcute în mod activ rezistă mai mult, față de cele făcute pasiv. „Oamenii emit judecăți în ceea ce îi privește, bazate pe observarea propriului comportament și se evaluează mai bine pe baza acțiunilor decât pe baza pasivității”, trec ei în revistă.

În fine, am pregătit o listă cu cinci aplicații pe care le folosesc și mi se par foarte bune. Pe mine, mă găsești pe bianca@aicisescrie.ro. Până atunci te aștept cu drag pe pagina noastră de Facebook.

5 aplicații utile:.

Rescue Time
Aplicație de time management. După ce ai instalat-o, îți va pune la dispoziție o analiză a timpului pe care îl petreci pe PC zilnic. Aplicația funcționează în background și nu trebuie să introduci nicio dată. Prin urmare, vei afla ce faci zi de zi, când te concentrezi mai bine și unde mai ai de lucrat pentru a deveni mai productiv.

Evernote

Este una dintre cele mai populare aplicații pentru notițe și liste. Poate fi folosită și pe PC, dar și pe smartphone.

Toggl

Cu această aplicație poți umrări și analiza timpul petrecut pe un anumit proiect în care ești implicat.

42goals

Aplicația este disponibilă gratuit atât în varianta desktop cât și pentru mobil. Te ajută să îți setezi obiective precum productivitatea, îmbunătățirea somnului, activitatea fizică regulată ori să renunți la fumat. Și să le îndeplinești.

StayFocusd & Cold Turkey

Stay Focused este o extensie pentru Google Chrome, în timp ce Cold Turkey este o aplicație pe care o poți instala pe rice sistem de operare. Ambele aplicații îți blochează accesul la unul dintre site-urile pe care consideri că pierzi foarte mult timp pe zi, pe o perioadă stabilită de tine în prealabil.

 

TU CE APLICAȚII FOLOSEȘTI? 

versus

 

Facebook Comments

Lucrez în presă. Am colaborat cu Bursa, Business Cover și Forbes, iar în prezent scriu pentru Capital. Totodată, semnez și în revista semnebune.ro și pe leadersreunited.com. Am studiat filosofia, sunt pasionată de știință, beletristică, distribuții Linux și programare. Pentru detalii, vă stau la dispoziție pe bianca@aicisescrie.ro.

2 thoughts on “Îți notezi obiectivele? Uite de ce specialiștii spun că dă roade

  1. Rokolla Reply

    Imi place sa imi trec in agenda telefonului obiectivele importante. Nu folosesc nici una din aplicatiile mentionate de tine. Mi-ar face placere sa scrii un articol in care sa mentionezi ce aplicatii ai pe telefonul tau si cat de utile sunt

  2. PareriRazlete Reply

    Eu am descurc cu Evernote (ca principal pentru blog si personal) si Onenote pentru serviciu (ca folosesc toti colegii si pot da share foarte simplu la note). Am incercat si Google Keep dar mi se pare o gluma proastra fata de cele doua enumerate deja. De asemenea, folosesc google calendar pentru organizare si bineinteles calendarul de la Outlook ca asa e cand esti sclavul corporatiei 🙂 (Sefa’ e in spirit de gluma, chiar imi place ce fac!) Pentru scris pe blog folosesc Scrivener deoarece merge si pe laptop si pe mobil si se sincronizeaza, in plus imi arata ferestrele cum vreau eu. Astfel e super simplu sa scriu si sa fac research. Iar pentru lifestyle am o gramada de aplicatii precum Closet+, Beautykeeper etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *