„Sportul nu construiește caracterul, ci îl dezvăluie”

Mai am doi kilometri și nicio sursă de apă potabilă în jur. Nu contează cât de rapid alerg, tura asta de lac pare fără sfârșit. Gâfâi. Un pas în fața altuia. Încet. Hai că poți ! De genul ăsta sunt toate discuțiile pe care le port, eu cu mine, cât să-mi țin de urât, fie prin Herăstrău, fie prin Tineretului, ori de câte ori las skaterii în detrimentul adidașilor. Și partea cea mai dificilă e că atunci când alergi trebuie să te înarmezi cu o doză sănătoasă de: RĂBDARE.

Fără un playlist bun nici nu mă scot din casă. E dovedit și publicat în Journal of Strenght & Conditioning Research faptul că dacă alergi cu „muzici” bune în căști, parcurgi mai ușor întreaga distanță. Primii kilometri sunt întotdeauna dificili. Și două ture de lac, dau foarte rar. Dar n-o să mă las. Sunt suficient de egoistă și am nevoie de timpul ăsta, petrecut cu mine, fără telefoane sau mailuri, ca de un cântec trist.

Partea cea mai bună la jogging e că, diferit față de o oră de aerobic, unde nu deții niciodată controlul, pe lângă faptul că îți îmbunătățești calitatea vieții cu certitudine, joci după propriile tale reguli. Vrei să alergi pe bandă? Sau să „încingi asfaltul” ? Singur? Cu prietenii? Eu aleg. Iar atunci când vine vorba de sănătatea fizică și psihică, fac provizii (vezi borcanele de cătină cu miere, pentru iarnă).

Sportul nu construiește caracterul, ci îl dezvaluie.- Haywood Hale Brown

Cred că cel mai mult îmi place să simt vântul prin plete și, sentimentul ăla de mândrie când te autodepășești. Nu-s competitivă și nu am participat vreodată la vreun maraton. Dar, just for fun, într-o zi, o voi face. Până atunci, însă, umblă vorba că unul dintre principalii jucători europeni din domeniul nutriției sportive, Isostar, lansează o nouă ediție a competiției Run Europe. Aici, participanții se pot pregăti de alergare, iar la finalul celor cinci săptămâni au șansa de a participa la unul din cele zece maratoane de top din Europa, dacă ies finaliști.

Run Europe 2017 se desfășoară în perioada 23 septembrie – 29 octombrie 2017, iar ediţia din acest an acesta cuprinde 3 etape diferite, consecutive, respectiv 3 obiective de alergare precise și ascendente ca dificultate: o sesiune de alergare de 10 km, o sesiune de alergare de 1 oră și 30 minute, respectiv alergarea distanței de maraton, 42,195 km, în cel mult 3 sesiuni de alergare. După îndeplinirea ultimului obiectiv toate înscrierile valide vor intra în tragerea la sorți pentru marile premii, ce va avea loc pe 14 noiembrie 2017. Premiile constau în 2 pachete all inclusive pentru 2018 la unul dintre maratoanele de top din Europa (Paris, Hanovra, Bordeaux, Geneva, Riga, Amsterdam, Bruges, Veneția, Wachau sau Viena), cu toate cheltuielile acoperite (transport, cazare și înscriere). Se acordă un premiu la categoria masculin și unul la feminin.

Facebook Comments

Lucrez în presă. Am colaborat cu Bursa, Business Cover și Forbes, iar în prezent scriu pentru Capital. Totodată, semnez și în revista semnebune.ro și pe leadersreunited.com. Am studiat filosofia, sunt pasionată de știință, beletristică, distribuții Linux și programare. Pentru detalii, vă stau la dispoziție pe bianca@aicisescrie.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *