G e o s t o r m

Fulgere stridente, furtuni năucitoare, rafale puternice de vânt sau tsunamiuri de mare anvergură, toate posibile cu un buget exorbitant de peste 125 de milioane de dolari, pot fi „trăite” zilele acestea în cinematografele din întreaga lume.

Catastrofele se derulează pe repede înainte, iar tensiunea se resimte și în jur. Am în față explozii de-ți răvășesc sufletul, la cârma cărora se află Dean Devlin, care alături de Roland Emmerich, a produs pelicule populare precum Independence Day și Godzilla.

La IMAX, din toți cei șapte atomi octilioni și, mai tare decât betonul, dotată cu cel mai puternic obiectiv pe care îl vei cunoaște vreodată și, mai rapidă decât cel mai calumea computer de pe planetă asist la un spectacol de zile mari, un lung metraj amânat care, în cele din urmă și-a făcut apariția pe marile ecrane.

G e o s t o r m  este, de fapt, debutul regizoral al lui Delvin, iar ideea i-a venit în momentul în care fiica sa, la vârsta de șapte ani, atunci când a auzit despre schimbarea climatică l-a întrebat „de ce nu construim o mașină care să rezolve problema”.

Am realizat atunci că singurul mod de a-i explica mai bine este printr-o poveste…și, asta este filmul, un scenariu despre ce s-ar putea întâmpla în cazul în care vom aștepta foarte mult înainte de a lua măsuri, a declarat Dean Devlin, într-un interviu acordat publicației rappler.com.

Schimbări de temperatură care o iau razna, o stație spațială internațională care controlează o rețea de sateliți pentru a proteja planeta, un specialist în construcția acestora ușor arogant, corupție la nivel înalt în lupta pentru putere și, desigur, o multitudine de efecte care te lasă mască.

Pe alte note, povestea spune că, atunci când mai multe dezastre naturale au amenințat planeta, conducătorii a 18 state au decis să pună la punct o rețea de sateliți prin intermediul cărora să controleze clima globală. Din cauza unei funcționări defectuase a rețelei, o furtună uriașă amenință cu distrugerea lumii, așa cum o știm noi.

Proiectant de sateliți, Gerald Butler (Jake Lawson), se chinuie să salveze planeta timp de o oră și 49 de minute, de cel mai devastator eveniment meteorologic care a lovit-o vreodată și ne învață că, fără efortul comun al tuturor națiunilor, în cazul în care pământul ar fi vreodată amenințat de diferite calamnități, nu am avea cale de izbândă.

Geostorm a fost scris de Dean Devlin & Paul Guyot și produs de David Ellison, Devlin și Dana Goldberg de la Skydance.

Din distribuție mai fac parte, Jim Sturgess (“Cloud Atlas”), Abbie Cornish (“Limitless”), Alexandra Maria Lara (“Rush”), Daniel Wu (“The Man with the Iron Fists,” “Warcraft: The Beginning”), Eugenio Derbez (“How to Be a Latin Lover”), cu nominalizații la Premiul Oscar: Ed Harris (“The Hours,” “Apollo 13”) și Andy Garcia (“The Godfather: Part III” – Nașul: Partea III).

Facebook Comments

Lucrez în presă. Am colaborat cu Bursa, Business Cover și Forbes, iar în prezent scriu pentru Capital. Totodată, semnez și în revista semnebune.ro și pe leadersreunited.com. Am studiat filosofia, sunt pasionată de știință, beletristică, distribuții Linux și programare. Pentru detalii, vă stau la dispoziție pe bianca@aicisescrie.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *