Cum să te bucuri de ceea ce ai și să ajungi acolo unde-ți dorești

woman-1459220_1280La majoritatea conferințelor organizate pe tema leadership-ului, speakerii te îndeamnă să te bucuri de moment și să apreciezi ceea ce ai. Majoritatea spun că a-ți dori permanent să ai mai mult și mai mult, nu e deloc sănătos, pentru că vei fi tot timpul nemulțumit.

Desigur, sunt și cei care atunci când își susțin crezul sunt de părere că stă în construcția noastră să ne propunem mereu să urcăm cât mai multe trepte pe scara socială și că este ideal să ieșim din zona de confort. Apoi, apar cei ca Robin Sharma (n.r.: este un expert de top în domeniul leadership-ului) care cred că o soluție corectă pentru a-ți trăi viața cât mai frumos este găsirea acelui echilibru între a te bucura de ceea ce ai și a-ți dori și mai mult. Chiar a numit această soluție: The Mandela Balance, după Nelson Mandela, pe care spune că-l apreciază foarte tare. Mandela a fost mai întâi un militant antiapartheid înverşunat, cel mai popular deţinut politic din lume şi primul preşedinte de culoare al Africii de Sud. El a câștigat Premiului Nobel pentru Pace în 1993.

„Nelson Mandela, un erou pentru mine, a spus cândva că odată ce a ajuns în vârf, omul observă că mai sunt și alte vârfuri pe care le poate escalada. Atunci, trebuie să-și ia un moment de repaus, să privească în jur, să analizeze drumul pe care l-a parcurs pentru a ajunge acolo unde este acum. Însă doar un moment, pentru că nu trebuie să zăbovească. Mai are mult de umblat”, scria el.

Totodată, Robin Sharma crede că fiecare dintre nhappy-821752_1280oi are datoria de a străluci. „Atunci când ieșim în lume trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a realiza cât mai bine orice task de la birou, dar și să trăim cât mai frumos”, explică el. Întotdeauna, mai spune, trebuie să ne provocăm: să luăm parte la cel mai dificil joc, pentru că asta ne ajută să realizăm de ce suntem în stare. Și da, cu cât avem vise mai mari și ne creștem standardele personale, cu atât vom fi mai nemulțumiți. Totuși, lumea a fost construită de aceia care au fost și nemulțumiți cu modul în care s-au desfășurat lucrurile dar și mulțumiți, astfel că echilibrul este esențial pentru a deveni o persoană de succes. Ei au știut  că pot face mai bine și au acționat în acest sens. „Bucură-te de ceea ce ai. Îndreaptă-te către ceea ce îți dorești”, este sfatul său.

 

?Lecții de la Robin Sharma:

?„Am blestemat faptul că nu am pantofi până când am întâlnit un om fara picioare”, zice un proverb persan. Să nu cazi în greşeala de a te concentra pe ceea ce nu ai, în loc să te concentrezi pe ce ai!

?Fă curăţenie! Elimină ceea ce te trage în jos! Te vei simţi mai usurat, mai fericit şi cu conştiinţa mai împăcată. Prin urmare, fă curaţenie în viaţa ta şi începe asta cât mai curând, vei fi uimit de rezultatele pe care le vei obţine.

?De cate ori spui “da” unui lucru lipsit de importanță, spui de fapt “nu” unui lucru important.

?Lecții de la Nelson Mandela

✌Cea mai mare realizare în viață nu constă în a nu eșua niciodată, ci în felul în care te ridici și crești de fiecare dată când eșuezi.

✌Fiecare om se poate ridica deasupra circumstanțelor și poate atinge succesul, dacă este dedicat și pasionat de ceea ce face.

✌Un lider cu adevărat bun este deschis în dezbateri. El știe că în cele din urma toată lumea va găsi, astfel, o soluție. Nu ești de aceeași părere atunci când ești arogant, superficial și neinformat.

Cine este Robin Sharma

Robin Sharma a publicat 11 bestseller-uri despre leadership şi dezvoltare profesională. Lucrările i-au fost publicate în aproximativ 50 de ţări și 75 de limbi.

Facebook Comments

Lucrez în presă. Am colaborat cu Bursa, Business Cover și Forbes, iar în prezent scriu pentru Capital. Totodată, semnez și în revista semnebune.ro și pe leadersreunited.com. Am studiat filosofia, sunt pasionată de știință, beletristică, distribuții Linux și programare. Pentru detalii, vă stau la dispoziție pe bianca@aicisescrie.ro.

5 thoughts on “Cum să te bucuri de ceea ce ai și să ajungi acolo unde-ți dorești

 1. Rokolla Reply

  Multa filosofie si multe adevaruri intr-un singur loc! Nu stiu ce sa zic eu sunt de parere ca este bine sa te bucuri si sa apreciezi ceea ce ai dar sa iti doresti o ascensiune. Nu cred ca daca aspiri sa ajungi tot mai sus te deprimi ci iti doresti sa te autodepasesti si sa te perfectionezi.

 2. iulian Reply

  E destul de greu sa t bucuri de ceea ce ai, sa gasesti un echilibru intre aspiratii si prezent… Probabil asta e fericirea mult dorita.

 3. Ana Maria Blog Reply

  Eu sunte de parere ca inainte de a cere mai mult decat ai deja e foarte important sa stai si sa iti enumeri binecuvantarile sisa fii profund recunoscator pentru ceea ce ai. Restul vine de la sine 🙂 De multe ori nu ne dam seama ca avem mul mai mult decat credem.

 4. Iulia Negoescu Reply

  În goana nebună după mai mult și mai bine, uităm să apreciem puținele lucruri care contează, cele pe care le deținem deja. De ceva timp mi-am propus ca înainte de culcare să conteplez tot ceea ce am și mă înconjoară. Sigur că se poate mai bine, dar sunt foarte bucuroasă de tot ce am! Foarte mișto articolul!

 5. Ghimpu Elena Reply

  Observ cu stupoare ca lumea de astazi se indreapta tot mai mult spre superficialitate si chiar snobism! Suntem inundati de ganduri cu privire la ceea ce ne dorim, ca uitam sa apreciem si sa ne bucuram de lucrurile pe care deja le avem. Multe sau putine nici nu conteaza, sunt realizarile noastre si pentru ele ar trebui sa fim recunoscatori. Doar in felul acesta poti creste, te poti autodepasi si poti sparge bariere care pana acum le considerai de nedepasit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *