Care sunt skill-urile pe care trebuie să le ai pentru a avea jobul dorit

Anumite competențe sunt foarte importante atunci când candidezi pentru un post, iar specialiștii în recrutare spun că deținerea anumitor skill-uri pot face diferența între a păstra sau pierde un loc de muncă. Prin urmare, este necesară o dezvoltare continuă a acestor competențe pentru ca un candidat să rămână competitiv pe piața forței de muncă.

Competențele? Nu pot fi cuantificate, însa sunt luate tot mai mult în considerare în procesul de recrutare și selecție. Companiile prezente ediția aceasta la Angajatori de TOP București au realizat un top 10 al competențelor specifice românilor, acele competențe pe care le regăsesc frecvent în comportamentul acestora:

  • Gândire critică – 39%
  • Creativitate – 39%
  • Curiozitatea – 37%
  • Rezolvarea complexă a problemelor – 32%
  • Agilitate și adaptabilitate – 29%
  • Negocierea – 24%
  • Învățare continuă – 24%
  • Autonomia – 18%
  • Abilități de convingere – 16%
  • Proactivitatea – 16%

Competenţele profesionale, fie ca sunt hard skills sau soft skills joacă un rol foarte important încă de la primele etape ale procesului de selecție. Pe lângă cele tehnice, specifice industriei, poziției deschise sau nivelului de experiență, specialiștii în recrutare acordă o atenție din ce în ce mai mare competențelor soft.

Dacă competențele hard sunt specifice unui domeniu de activitate, competențele soft sunt aplicabile în majoritatea industriilor, indiferent de nivelul de experiență, atât profesioniștilor, cât și studenților și absolvenților.

Companiile își doresc să identifice candidați care dețin astfel de compentențe. Competențele tehnice nu sunt suficiente pentru a-ţi garanta obținerea unui loc de muncă, companiile caută să identifice potenţiali candidaţi care să reuşească să se adapteze rapid noilor condiţii, să interacționeze, să lucreze bine în echipă etc.

În urma datelor primite de la companiile participante la Angajatori de TOP a rezultat că soft skill-urile pe care le urmăresc în etapele de selecție și recrutare sunt: Lucrul în echipă (53%), Orientarea către clienți (50%), Proactivitate (39%), Agilitate și adaptabilitate (34%), Învățare continuă (34%), Modul efectiv de comunicare (29%), Creativitate (26%).  

În ceea ce privește hard skill-urile pe care angajatorii le urmăresc la candidați în procesul de selecție și recrutare acestea sunt: Computer skills (Outlook, Microsoft Word, Microsoft Excel, PowerPoint) – 74%, Cunoștințele de limbi străine – 58%, Writing skills – 29%, Limbaje de programare (Java, C++, Smalltalk, PHP, .NET) – 16%,  Project Management (Waterfall, Agile, SCRUM Methodology, Business analysis knowledge, certificari PMP, PRINCE etc) – 16% și Design – 16%.

Facebook Comments

Lucrez în presă. Am colaborat cu Bursa, Business Cover și Forbes, iar în prezent scriu pentru Capital. Totodată, semnez și în revista semnebune.ro și pe leadersreunited.com. Am studiat filosofia, sunt pasionată de știință, beletristică, distribuții Linux și programare. Pentru detalii, vă stau la dispoziție pe bianca@aicisescrie.ro.