Bruce Willis ne amintește în Death Wish câtă nevoie avem de supereroi

Am șase ani și cât clipești mă cațăr pe șifonier, cu o nuia de alun în mână, un cearceaf bine legat la gât și-mi iau rolul de supererou în serios. Altădată, sunt Thor sau un samurai nemaipomenit și apăr omenirea de oricine îndrăznește să perturbe liniștea acestui orășel de provincie. Din când în când mă prefac Blossom din Powerpuff Girls, dar să nu mă spui. Ceea ce am descoperit, de fapt, de mică, este că lumea are nevoie de supereroi. Așa că nu-i de mirare cum întreaga copilărie am încercat să-mi descopăr superputerile. Și… atunci când nu le găseam de-adevăratelea, inventam câteva.

Ani mai târziu  sunt într-o sală de cinema și văd, pentru prima dată, după mult timp, un film bun. Și-mi amintește, cumva, că am încetat să mi le mai caut. Pe ecran apare Bruce Willis (Dr. Paul Kersey) în rol de chirug, care, în câteva clipe pare să piardă tot. Atunci când soția îi este ucisă, iar fiica îi intră în comă, Kersey descoperă că în sinea sa zace un justițiar.

Pelicula Death Wish, după romanul lui Brian Garfield dat publicității în 1972 și într-o interpretare a regizorului Eli Roth, cu un scenariu marca Joe Carnah este distribuit de Forum Film România şi are premiera pe 9 martie 2018.

Bruce povesteşte că s-a raportat la transformarea personajului său prin prisma rolului de părinte, ceea ce el, ca tată a cinci copii, poate înţelege foarte bine.

„Înainte să am copii, rolul de părinte nu era o caracteristică a personajelor mele sau parte din filmele în care jucam. Acum e o componentă majoră. Acest film te face să te gândeşti la cât de departe ai putea să mergi pentru ai proteja pe cei dragi. După ce familia sa este atacată, Paul Kersey nu mai poate tolera nicio persoană care încearcă să-i facă rău unui om inocent. Am încercat să-i arătăm publicului motivele şi substratul acţiunilor sale”, spune actorul.

Astfel, Willis continuă să exploreze şi să-şi exploateze multiplele faţete care îl fac un actor de excepţie şi un icon al filmelor americane de acţiune.

Elisabeth Shue, cea care interpretează rolul soţiei lui Kersey, spune: „Să lucrez cu Bruce e un lucru pe care am vrut mereu să îl fac. Am urmărit multe dintre filmele sale de-a lungul anilor şi îl respect foarte mult ca actor. Am ştiut că o să fie minunat să lucrez cu el. Bruce este foarte convingător şi carismatic.”

Facebook Comments

Lucrez în presă. Am colaborat cu Bursa, Business Cover și Forbes, iar în prezent scriu pentru Capital. Totodată, semnez și în revista semnebune.ro și pe leadersreunited.com. Am studiat filosofia, sunt pasionată de știință, beletristică, distribuții Linux și programare. Pentru detalii, vă stau la dispoziție pe bianca@aicisescrie.ro.