Ben Silbermann, CEO Pinterest: Dacă Google te învață ceva, acel lucru este că ideile mici pot deveni mari

Fluture, muscă, rădașcă, lăcustă, albină sau libelulă. Copil fiind, Ben Silbermann le colecționa pe toate în insectarul său. Un hobby destul de popular printre cei mici, care însă, lui, i-a deschis porțile spre o lume excepțională și i-a rezervat locul al 12-lea în topul celor mai influenți 40 oameni de afaceri din America sub 40 de ani.

Ben a absolvit Yale. A lucrat mai întâi pe un post de consultant circa trei ani de zile, pentru ca în 2006 să fie Product Specialist la Google. Aici, a prins gustul antreprenoriatului și, alături de un fost coleg de clasă, Paul Sciarra, a pus temeliile startup-ului Cold Brew Labs.

„Dacă Google te învață ceva, acel lucru este că ideile mici pot deveni mari” -Ben Silbermann, CEO Pinterest.

Ulteior, l-a cunoscut printr-un prieten comun pe Evan Sharp, un student la arhitectură, care li s-a alăturat în afacere. În 2010, cei trei lansau prima variantă a Pinterest, „un catalog digital de idei” așa cum le place lor să îi spună, iar doi ani mai târziu Paul Sciarra se retrăgea din business. Websiteul, care permite celor 200 de milioane de utilizatori activi lunar să își construiască o bază de date din imagini cu rețete, idei de mobilier, amenajări exterioare, interioare, ținute, călătorii, ghiduri de „do-it yourself”, în fine orice te-ar putea inspira, este evaluat la 12 miliarde de dolari de către investitori.

„Dacă simți că în fiecare zi te apropii de ceva care te face mândru, nu este timp irosit” -Ben Silbermann, CEO Pinterest.

Aici, aproximativ 60% dintre utilizatori nu locuiesc în Statele Unite, iar Pinterest înregistrează creșteri de 50 de milioane de utilizatori pe an. Cu toate că nu înaintează cu aceeași repeziciune cu care o fac alte platforme de social media, precum Facebook sau Instagram, cifrele sunt impresionante pentru un business început acum șapte ani.
Totul pe Pinterest este vizual.

„Atunci când o idee este bună, vezi că este bună” – Ben Silbermann, CEO Pinterest.

 

Facebook Comments

Lucrez în presă. Am colaborat cu Bursa, Business Cover și Forbes, iar în prezent scriu pentru Capital. Totodată, semnez și în revista semnebune.ro și pe leadersreunited.com. Am studiat filosofia, sunt pasionată de știință, beletristică, distribuții Linux și programare. Pentru detalii, vă stau la dispoziție pe bianca@aicisescrie.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *