Back in time: Mi-am întrebat prietenele ce sfaturi și-ar da în materie de dating

Dacă mă întrebi, cred cu tărie că viitorul turismului medical este în strânsă legătură cu apariția mașinăriilor care fac posibilă întoarcerea în timp. Dincolo de călătoriile prin noi înșine, de pe canapeaua psihologilor, adevăratele reparații ți le poți face, zic eu, la o discuție zdravănă cu tine, în momentele în care încă mai ai ce să-ți oferi. Un gând bun, o palmă pe umăr și-o cană de cafea. Și multe îmbrățișări în fața oglinzii cresc stima de sine, parol!

Zilele trecute, la o discuție despre dating cu amicul altcuiva, omul îmi spune că, dacă ar fi să dea vreun sfat vreunei versiune mai tinere de-a sa, s-ar sfătui să fie relaxat înainte de orice întâlnire pentru că „ea te alege pe tine, nu tu pe ea”. Prin urmare, ideal este să te arăți așa cum ești, concluzionă el.

Și cum din mine roade curiozitatea și văd repede potențialul unor răspunsuri din care, poate, avem cu toții de învățat, am luat la întrebări tipe trecute de 20 de ani.

E X E R C I Ț I U:

Dacă, ipotetic vorbind, ai avea ocazia să stai la taclale cu o versiune mai tânără de a ta, care ar fi cel mai bun sfat pe care crezi că ți l-ai putea da, în materie de dating?

R E Z O L V Ă R I:

Fii realistă! Dacă nu îți place de la prima întâlnire treci mai departe și salvează atât timpul tău, cât și pe al lui! Există oricând varianta net superioară unei întâlniri: o carte, un pahar de vin bun și o ciocolată fină(Nicoleta, 32 ani)

„Sfat: Verifică-i abilitățile în bucătărie ca să nu trebuiască să dai banii pe cure de slăbire din cauză că ajungi să mănânci doar pizza și mâncare la cutie”.  (Cristina, 27)

Nu-ți asculta prietenele! Tipul ăla drăguț care se poartă frumos și face gesturi romantice nu este doar un fraierel. Îți acordă atenția și timpul pe care mai târziu le vei căuta. Dă-i o șansă!” (Diana, 25 ani)

„Cred că cel mai important sfat pe care l-aș da variatei mele mai tinere ar fi să fiu mai cumpătată și să nu ofer prea mult, prea curând” (Maya, 31 ani)

Nu-ți fie frică să fii singură! Nu îți irosi nici măcar un minut cu cineva după momentul în care ți-ai dat seama că nu merită. Timpul petrecut din inerție, din comoditate sau din milă cu persoana nepotrivită este pierdut, pe când timpul petrecut singură este investit în tine, deci câștigat.” (Andreea, 37 ani)

„Trăiește clipa, dar aruncă un ochi și la posibilele cunoscute. Orice clipă petrecută nu poate fi readusă înapoi. Ai grijă la alegeri!”(Larisa, 21 ani)

„Draga mea, pe ideea nu tot ce zboară se mănâncă, ceea ce vezi în fața ta acum este în proporții foarte mari o campanie electorală. Privește dincolo de ceea ce vezi. Ce spune dincolo de ceea ce spune? Ce încearcă să îți transmită și ce apără făcând asta?

Nu te duce cu gândul că e un date, ci că mergi să cunoști un om. Șansele să îți devină vreun soi de partener sunt mici, spre foarte mici.

Abilitatea de a vedea ce este în oameni, de a ajunge la rădăcina lucrurilor, de a explora, este ceva cu care vei rămâne însă. Asta ar trebui să urmărești.

Nu te agăța de nimeni, doar pentru că ți-e teamă de singurătate. În realitate, suntem mereu singuri. Mereu. Oricât ți-ar plăcea să te amăgești. Și oricât de mișto e omul din fața ta. Nu te păcăli singură că e mai bine când ai pe cineva alături. Când vei putea să îți accepti singurătatea, vei fi un om liber. Și abia atunci vei putea alege ceea ce e cu adevărat bine pentru tine.

Până atunci, have fun. Nu lua lucrurile prea în serios.” (Roxana, 32 ani)

Să nu crezi niciodată în cei care-ți spun că nu au timp pentru tine, în cei care vin cu diverse scuze în loc de grijă și prezență fizică. Între timp, experimentează sigur, dar nu pierde energie, lacrimi sau alte nerecuperabile pentru persoane care vin și pleacă. Să știi să spui stop mai degrabă prea devreme decât prea târziu. Dacă este vorba despre marea iubire se va întoarce sau îl vei căuta tu. Nu trebuie să îți tocești nervii pentru ideea: dacă pierd marea iubire. Și, oricum, mai bine pierzi asta decât să te pierzi pe tine. Cred că, de fapt, ăsta este sfatul meu de acum: Tu contezi mai mult decât orice/oricine. (Sonia, 27 ani)

Listen to your guts ?,dacă zice că da: go for it. Dacă zice că-i ceva suspect, fugi. Eu am fost întotdeauna mai mult pe văzut, vorbit, plăcut, pus mâna pe el”. (Ioana, 27 ani)

„În primul rând nu este sfârșit de lume dacă sunt și oameni care nu te plac. Este absolut în regulă, cum tu nu placi pe toată lumea e ok ca și alții să nu te placă fără ca asta să însemne că e neapărat ceva în neregulă cu tine. Și, într-adevăr, m-aș sfătui să nu mă mai atașez atât de tare, să iau lucrurile mai light, dar asta nu cred că ține de vârstă. Aș lucra puțin la încrederea pe care o aveam în mine atunci în materie de orice, nu numai de dating”. (Roxana, 29 ani)

„Stai liniștită, fii tu însăți și toate lucrurile vor fi grozave.” (Delia, 29 ani)

Să fiu spontană și să nu mă îndrăgostesc prea repede, pentru că mă mai pot bucura de tinerețe. Nu este nevoie să treacă ani pe lângă mine degeaba. De altfel, probabil că aș răspunde instant oricui face glume proaste. Am fost prea timidă”. (Georgiana, 27 ani)

Tu trebuie să fii în primul rând o femeie completă, ca să te poți arăta în mod autentic bărbatului din fața ta” (Ana, 33 ani)

Să fiu eu însumi! Orice prelucrare de moment a caractrului sau a reacțiilor nu va dura decât o scurtă perioadă” (Alexandra, 28 ani)

„Mi-aș fi dorit să ies cu mai multe tipe, să fiu mai sigură pe sexualitatea mea. Să fiu mai deschisă. Am fost destul de selectivă”. (Antoaneta, 25 ani)

„Dacă aș putea să-mi dau un sfat, într-o versiune mai tânără, mi-aș spune că trebuie să mă cunosc pe mine mai bine înainte de a putea să știu ce exact am nevoie într-o relație. Și, că nu există nicio rețetă general valabilă pentru toți oamenii – ceea ce funcționează pentru alții ar putea să nu funcționeze pentru mine. Un alt aspect de care mi-am dat seama mult mai târziu în viață este că toleranța și o minte deschisă sunt calități foarte importante, necesare ăn orice relație reușită.”(Beatrice, 35 ani)

„Daca ar fi să îmi ofer un sfat despre dating ar fi în primul rând să mă iubesc pe mine însumi. De ce? Pentru că în momentul în care o persoană își conștientizează valoarea, nu mai lasă oamenii nepotriviți în viața ei. Cu aceasta realizăre dispare și frica de a fi dezamăgit sau de a suferi, pentru că știi că ești îndeajuns pentru tine și pentru alții și îți ții mai bine emoțiile sub control, prin urmare nici nu îți vine să o iei la fugă mereu. Aș adăuga însă la asta, că trebuie să îți cunoști limitele și să înțelegi care e nivelul de toleranță pe care îl ai în legătură cu anumite caracteristici ce pot apărea în dating ca sa știi dacă să zici: nu, nu am nevoie sau da, hai sa vedem ce iese!” (Alexandra, 25 ani)

„Singurul lucru pe care l-aș lua în considerare ar fi să nu mai fiu așa naivă să văd numai partea bună a omului. Ci, să analizez mai bine dacă mă potrivesc sau nu cu o persoană, fie și pentru un singur date”. (Deea, 27 ani)

„În materie de dating să nu îmi pese ce cred ceiallți despre mine, pentru că altfel nu trăiești autentic, ci într-o temniță a minții. Și să nu uit că bărbații sunt ca trenurile, pleacă unul, vine altul, nu are rost să suferi.(Elena, 35 ani)

– Seria de exerciții continuă – 

Facebook Comments

Lucrez în presă. Am colaborat cu Bursa, Business Cover și Forbes, iar în prezent scriu pentru Capital. Totodată, semnez și în revista semnebune.ro și pe leadersreunited.com. Am studiat filosofia, sunt pasionată de știință, beletristică, distribuții Linux și programare. Pentru detalii, vă stau la dispoziție pe bianca@aicisescrie.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *